5 TIPS OM EEN PASSIEF INKOMEN TE GENEREREN

Passief inkomen genereren? Geld verdienen zonder te werken…

Meestal in schril contrast met de lange tijd die ondernemers nodig hebben om hun bedrijf te ontwikkelen.

Daarom is het genereren van een passief inkomen (of het nu een actieve bron van inkomsten is of niet) de droom van veel ondernemers. Maar hoe werkt het juist? Welke andere inkomstenbronnen kan je bedenken? Is het niet een “te ideaal om echt te zijn” situatie?

Passief inkomen genereren? Hoe starten?

Een passief inkomen betekent dat je geld verdient zonder hier echt voor te werken. Dit houdt in wanneer je op een afgelegen strand of in bed slaapt, je ​​geld blijft verdienen.

Het klinkt heel romantisch. Het feit dat je niet hoeft te werken voor het geld dat je nu verdient, wil echter niet zeggen dat je nooit tijd, energie en/ of geld hoeft te besteden. Integendeel!

Passief inkomen genereren gaat vooral over slim werken. Je hebt maar een paar uur per week. Benut deze maximaal!

Een groot nadeel van actief inkomen is dat als je ziek bent, op vakantie bent of minder wilt werken, je inkomen nul euro is.

Daarom wordt het passieve inkomen dat je op dit moment uitbetaald krijgt ook beschouwd als de heilige graal om op jouw eigen voorwaarden te leven. De vrijheid en autonomie die een passief inkomen teweegbrengt, zijn twee grote voordelen. Dit zijn meestal de redenen waarom ondernemers een bedrijf starten.

Hoe doe ik dit nu juist?

Passief inkomen genereren? Je kan dit op veel verschillende manieren doen, waarvan er hieronder vijf worden gemarkeerd.

1. Passief inkomen genereren via dropshipping

Het runnen van een webshop kan een goede manier zijn om passief inkomen te genereren. In eerste instantie zou je kunnen denken dat het kopen van verbruiksartikelen en het verzenden van pakketten de handigste manier is van directe levering.

Met directe verzending kan je producten aanbieden via je eigen website. Plaats pas een bestelling bij de leverancier als je de bestelling hebt ontvangen. Vervolgens stuurt hij het naar je klanten, zodat je niet over je eigen inventaris hoeft te beschikken.

Directe verkoop of resellen is ideaal omdat je minder kapitaal nodig hebt, gemakkelijk gestart kan worden en minder kost. Als je gebruikmaakt van directe verzending, kan je ook gemakkelijker opschalen. Maar er zijn ook nadelen: je ziet de fouten gemaakt door de leverancier en je hebt weinig controle over het product zelf.

2. Sharing is caring

Ben jij de eigenaar van een webshop die fysieke producten verkoopt? Zelfs dan kun je een passief inkomen genereren. Jouw ervaring geeft je veel kennis over het runnen van een online winkel. Je kan met deze kennis zeker een centje bijverdienen door deze tegen betaling met anderen te delen.

Zoals we eerder hebben gewaarschuwd, moet je eerst veel tijd en energie aan het product besteden. Als je eenmaal een e-book hebt geschreven en grafisch hebt vorm gegeven, of een online cursus hebt gemaakt, kan je deze blijven verkopen zonder eraan te hoeven werken.

Als je veel van andere dingen weet, kun je dat zeker gebruiken om met passief inkomen een bron van inkomsten te creëren.

Voorbeeld: als je een online winkel hebt met tuinartikelen, ben je er misschien enthousiast over en kan je er veel over vertellen. Een idee is bijvoorbeeld om een ​​e-book te schrijven voor mensen die willen beginnen met eigen groenten en fruit te kweken.

3. Alles digitaal!

E-books en online cursussen zijn natuurlijk niet de enige producten, je hoeft het maar één keer te maken om nadien 1000 keer verder te verkopen. Hierbij kan je ook denken aan plaatjes, videomateriaal, muziek, sjablonen, software, lettertypen en artwork. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Welk digitaal product je moet verkopen, hangt helemaal af van je eigen talenten. Denk je creatief na, dan merk je al snel dat je op basis van jouw expertise meestal online producten kunt ontwerpen. Of je koopt rechten op andermans producten en gaat deze vervolgens verder verkopen. Minder voor de hand liggende digitale producten zijn onder meer trainingsschema’s voor privétrainers of Excel-sjablonen voor het opstellen van budgetten voor financiële experts.

4. Affiliate Marketing

Hierbij beveel je op je website, je sociale media een extern product of externe dienst aan. Je ontvangt een bedrag elke keer als iemand een aankoop doet via jouw unieke link. Zo blijft affiliate marketing een erg populaire bron van inkomsten.

Het enige wat jij als ondernemer moet doen is mensen warm maken en informeren. Er zijn ook erg weinig risico’s aan verbonden omdat het gratis is om een affiliate partner te worden.

Maar opgelet: je kan niet alles gaan aanbevelen. Het vertrouwen van klanten in jou kan geschaad worden doordat jij slechte producten aanbeveelt.

Ook hier zal je tijd in moeten steken om ervoor te zorgen dat je veel volgers krijgt op sociale media of bezoekers op je website. Maar na een tijdje kan je hier heel eenvoudig passief geld mee verdienen.

Je kan ook een partner worden van Shopify. Je ontvangt gemiddeld $58 voor iedere gebruiker die jouw unieke link gebruikt voor een betaald abonnement. Hier kan je ook zonder veel moeite toch een mooi bedrag mee verzamelen.

5. Print-on-demand

Je kan dit een beetje vergelijken met dropshipping. Je plaatst hier ook pas een bestelling (bij je leverancier) als je dan ook echt een product hebt verkocht. Eén groot verschil is wel dat je originele producten verkoop in tegenstelling tot dropshipping, waarbij je bestaande producten verkoopt.

Wat je zoal kan bedrukken met je eigen design:

  • T-shirts
  • Tassen
  • Posters
  • Kaartjes
  • Telefoonhoesjes
  • Zoveel meer

Ben je hier zelf niet creatief in? Ga dan een samenwerking aan met een fotograaf of designer!

Conclusie

Je kan op erg veel manieren passief geld verdienen. Het is ook een erg makkelijke manier om een centje extra te verdienen zonder er erg veel moeite voor te moeten doen.

Denk je nu van: ‘oh, dat zie ik wel zitten!’ maar weet je niet waar je moet beginnen?

Maak nu HIER een afspraak en dan helpen we jou op weg!

Een team van online marketing experts staat klaar om met jou aan de slag te gaan!

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?