Waarom geen Wix webshop?

Wix is het slechtste platform om zelf een website te maken!

Wanneer je een product verkoopt, moet je een plaats hebben op het internet om dit te kunnen doen. Het is daarom dus belangrijk om je eigen website op te bouwen en een publiek te creëren. Hierdoor ben je onafhankelijk van derden zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

Kan ik een gratis website maken?

Eerst en vooral, JA het is mogelijk om zelf kosteloos een website te maken. Met de verschillende platformen zoals Wix of Jimdo. Ook de website builder van Google Mijn Bedrijf is praktisch om enkele pagina’s online te gooien.

Toch wel een goed platform voor…

In enkele gevallen zijn deze platformen een handige oplossing, zoals bijvoorbeeld voor een lokale voetbalclub. Voor hen is het niet nodig om te investeren in een op maat gemaakte en professionele site om hun leden op de hoogte te houden van de activiteiten die ze doen.

Waarom kan je beter geen Wix gebruiken?

Wat zijn de voordelen?

  • Wix is een sitebuilder, maar tegelijk ook een hosting.
  • Het is ‘gratis’
  • Jouw website wordt soms automatisch geüpdatet
  • Een keuze uit templates waardoor het makkelijker wordt voor jou!
  • Voor dit platform heb je weinig kennis nodig

Heeft Wix nadelen?

Zeker, Wix is gemakkelijk om te gebruiken, maar dit wil niet zeggen dat ze perfect geoptimaliseerd zijn voor jouw klanten!

  • De templates van SEO zijn helemaal niet SEO vriendelijk!
  • Heb je een template uitgekozen dan is het helemaal niet eenvoudig om deze te veranderen!
  • Je eigen hostingpartij kan je niet kiezen.
  • Er is geen open source software omdat Wix CMS ontwikkeld wordt door 1 bedrijf.
  • De websites van Wix websites zijn alles behalve flexibel.

5 belangrijke redenen om dit platform gewoon te vermijden!

1.      Wix en SEO zijn geen goede vriendjes!

Google houdt eigenlijk helemaal niet van het gratis platform Wix.

Marketingtools zoals Facebook Pixel wordt ontzettende slecht ondersteunt door zo een gratis site van Wix. Ook remarketing lijsten en e-mailcampagnes kan je wel vergeten!

De laadsnelheid is gewoonweg slecht, een gemiddelde bezoeker van een site, wacht hooguit 3 seconden, niet meer. Daarom is dit voor Google een van de belangrijkste ranking factoren, hiermee bepaalt de zoekmachine jouw positie.

Met Wix jaagt je potentiële klanten gewoon weg!

Omdat jouw site op dat moment geen AMP ondersteunt. AMP is een afkorting voor ‘Accelerated Mobile Pages’ en deze doet er alles aan om de laadtijd van een pagina zoveel mogelijk in te korten. Zo een pagina’s die worden ondersteund door AMP zijn voor Google de beste pagina’s en gaan hierdoor veel hoger ranken in de zoekmachine.

2.      Helemaal gratis bestaat niet

Het meest bekende voordeel van Wix is, dat ze ‘volledig’ gratis zijn. Met deze quote heeft het platform ontzettend veel mensen over de streep getrokken om een website op te bouwen. Dat gratis moet je niet al te serieus nemen. Wix verdient wel degelijk iets, door de extra’s die ze aanbieden en je voelt het al aankomen. Deze extra’s zijn essentieel en noodzakelijk, want ja, wie gaat er betalen voor onnodige extra’s. Je hebt deze plug-ins gewoon nodig om wat aan je webshop te kunnen verdienen.

3.      Sjabloon op Wix wijzigen? Moeilijk…

Na lang zoeken, wikken en wegen heb je eindelijk DE perfecte lay-out gevonden voor je site. Maar je merkt na gebruik of reacties van bezoekers, dat hij toch niet optimaal is. Dus je bent van plan om je lay-out eenbeetje aan te passen, dit is toch niet zo eenvoudig is als het lijkt. Eenmaal je een template hebt gekozen, is het ontzettend lastig om er nog wijzigingen in te plaatsen.
Dus je eerste keuze zou je definitieve keuze moeten zijn, anders is je werk helemaal voor niets geweest.

4.      Niet geschikt voor GSM gebruikers!

Wix is quasi niet responsieve voor mobiele surfers, terwijl zij nu juist DE belangrijkste bezoekers zijn. Ze beweren we dat ze voor elk scherm gebruikelijk zijn gemaakt, maar niets is minder waar.

Je wil toch niet dat deze bezoekers heel de tijd vloeken terwijl ze ergens op willen klikken?  

De website builder maakt gebruik van absolute positionering. Dit wil zeggen dat web elementen per pixel gepositioneerd zijn, WordPress maakt gebruik van een responsief design. Zo worden de pagina elementen aangepast aan het schermformaat van de gebruiker.
Daarom is het cruciaal dat je website of webshop gewoon optimaal reageert op een klein schermpje.

5.      Geen goed imago voor je bedrijf!

Iedereen weet dat een Wix website, een gratis website is, dit is gewoon algemeen bekend. Nu weet jij ondertussen dat hij niet helemaal gratis is, door de extra’s die erbij komen. Maar het is wel een spotgoedkoop alternatief om een site te maken en dat wil je toch niet overbrengen aan je klanten. De kwaliteit die jij aanbiedt is natuurlijk wel uitstekend, maar voor een websitegebruiker ga je dit niet meteen kunnen laten merken met een goedkope site. Je toont als het ware dat je geen tijd, noch geld hebt geïnvesteerd in je website. Jouw waarden worden gewoon voor een stuk beïnvloed hierdoor en dat is toch het laatste wat je wilt.

Hoe zet je Wix om naar WordPress?

Een geoptimaliseerde website is DE BELANGRIJKSTE stap om van bezoekers, klanten te maken. Daarom is de gebruiksvriendelijkheid een cruciaal element, waar Wix eigenlijk ontzettend slecht op scoort. Als puntje bij paaltje komt, is WordPress eigenlijk de beste manier om jouw website zo perfect mogelijk te maken voor surfers. Zeker ook met het oog op het uitvoeren van efficiënte online marketing in de toekomst.
Heb je nu eenmaal een Wix site met een prachtige teplate die je liever niet wilt verpesten? Dan is het niet eenvoudig om deze om te zetten naar WordPress.

Krachtig Online kan jou hiermee helpen! Maak een afspraak zodat wij dit lastige klusje voor jou kunnen opklaren!

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?