7 redenen om Microsoft Ads te gebruiken i.p.v. Google Ads

Als het gaat om adverteren op het internet, zijn Google Ads (voorheen bekend als Google AdWords) en Microsoft Ads (voorheen bekend als Bing Ads) de twee grootste spelers op de markt. Beide platformen bieden adverteerders een breed scala aan mogelijkheden om hun doelgroep te bereiken en hun merk te promoten.

Hoewel Google Ads veruit de meest populaire keuze is voor adverteerders, is Microsoft Ads zeker een platform dat overwogen moet worden. Hier zijn zeven redenen waarom dit platform een goede keuze kan zijn voor adverteerders.

Waarom kan Microsoft Ads toch de betere keuze zijn?

1. Groter bereik dan je denkt

Veel mensen hebben de neiging om Microsoft Ads over het hoofd te zien omdat ze denken dat het bereik van het platform beperkt is. Maar dat is niet waar. Dit platform wordt niet alleen gebruikt voor de zoekmachine Bing, maar ook voor andere Microsoft-producten zoals Microsoft Edge en Windows 10.

Dit betekent dat advertenties die op Microsoft Ads worden geplaatst, kunnen worden weergegeven op meer dan 1 miljard apparaten, wat een enorm potentieel bereik biedt.

2. Minder concurrentie op Microsoft Ads

Aangezien de meeste adverteerders zich enkel richten op Google Ads, is er op bij Microsoft in de meeste gevallen minder concurrentie. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals lagere kosten per klik.

Microsoft Ads login scherm op mobiel apparaat

3. Lagere kosten per klik

Omdat er minder concurrentie is, moeten adverteerders gemiddeld lagere kosten per klik (CPC) betalen dan op Google Ads. Dit betekent dat adverteerders meer verkeer naar hun website kunnen krijgen voor hetzelfde budget als op Google Ads. Bereik jouw doelgroep effectiever en genereer meer verkeer naar jouw professionele webshop!

4. Targeting-opties

Microsoft Ads biedt vergelijkbare targeting-opties als Google Ads, inclusief geografische targeting, demografische targeting, tijdstip targeting en apparaat targeting. Verder biedt dit platform specifieke targeting-opties voor Microsoft-producten, zoals targeting op basis van het type Windows-apparaat dat wordt gebruikt (bijvoorbeeld desktops of mobiele apparaten).

5. Betere conversiepercentages bij Microsoft Ads

Hoewel het aantal klikken op over het algemeen lager is dan op Google Ads, hebben adverteerders op Microsoft Ads vaak hogere conversiepercentages. Dit komt omdat het publiek van Microsoft bestaat uit oudere, meer welvarende gebruikers die meer geneigd zijn om te kopen dan het publiek van Google.

Supertip:
Wil je optimaal profiteren van Microsoft Ads? Zorg dan voor een sterke basis met een professionele website! Een goede website is essentieel bij het adverteren op eender welk platform. Maak indruk en converteer bezoekers naar klanten. Investeer in een krachtige website en maak jouw Microsoft Ads-campagnes nog effectiever met de begeleiding van Krachtig Online – online marketing en webdesign Geel.

offerte tips om sneller te laten tekenen

6. Betere ondersteuning

Microsoft Ads heeft de reputatie een betere ondersteuning te bieden dan Google Ads. Adverteerders kunnen contact opnemen met het ondersteuningsteam via e-mail, telefoon of chat en kunnen over het algemeen snellere en betere hulp verwachten dan bij Google Ads.

7. Voeg testimonials en referenties toe

Neem positieve referenties of testimonials op van eerdere tevreden klanten. Dit versterkt je geloofwaardigheid en vertrouwen bij potentiële klanten.

8. Maak gebruik van visuele elementen

Voeg grafieken, afbeeldingen of infographics toe om je offerte visueel aantrekkelijker en gemakkelijker te begrijpen te maken. Dit kan helpen om de belangrijkste punten visueel te benadrukken.

9. Bied verschillende opties

Geef de klant keuzemogelijkheden door verschillende opties of pakketten aan te bieden. Dit stelt de klant in staat om het aanbod te personaliseren en te kiezen wat het beste bij hun behoeften en budget past. Het tonen van flexibiliteit en maatwerk vergroot de kans dat de klant voor jou kiest.

Conclusie

Het maken van een converterende offerte vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Door deze 20 winnende tips toe te passen, kun je je offerte verbeteren en de kans vergroten dat potentiële klanten voor jou kiezen. Wees duidelijk, beknopt, gepersonaliseerd en benadruk de voordelen van jouw aanbod. Blijf in contact met de klant, bied uitstekende klantenservice en wees concurrentiebewust. Met deze strategieën kun je je offerte tot een succes maken en je bedrijf laten groeien.

 

Offerte vragen voor jouw bedrijf?

    Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?