Shopify in combinatie met Pinterest?

Met de Pinterest-app kan je nu producten op de Shopify webshop verkopen en extra zichtbaarheid voor je shop creëren. Je kan dit eenvoudig bereiken door de zogenaamde Shoppable Pins.

Met de gratis app kan je met je Shopify webshop tags installeren, je catalogus online zetten en adverteren.

Hoe gebruik je nu deze “Pins”?

Nadat je de Shopify Pinterest-app gratis hebt geïnstalleerd, kun je deze openen via het Shopify-dashboard. Hierdoor kun je automatisch labels plaatsen, catalogi aanmaken en profiteren van natuurlijke zichtbaarheid. Je start ook verkeerscampagnes, conversiecampagnes en de eerste dynamische retargeting-campagne. Via een Wix website is dit niet mogelijk.

Handelaren kunnen ook twee nieuwe producten gebruiken:

  • Dynamische retargeting: deze functie kan je opnieuw in contact brengen met Pinners die interesse hebben getoond in producten op Pinterest. Vergeet zeker ook geen Google Ads (promo op heden) op te zetten. Ook deze bezoekers worden vervolgens dynamisch geretarget.
  • Ondersteuning voor meerdere bronnen voor catalogi: een nieuwe functie waarmee je eenvoudig producten kunt uploaden naar meerdere productbronnen met hetzelfde zakelijke Pinterest-account. Met feed-ondersteuning voor meerdere pagina’s voor de catalogus kan je gemakkelijk contact leggen met klanten van over de hele wereld. Je kan gerichte feeds uploaden.

AAN DE SLAG! Maar hoe?

Stap 1: Koppel je account

Installeer de Pinterest Shopify-app om snel je productcatalogus te uploaden en pushpins van de verkochte items te plaatsen. Gebruik Pinterest-tags om prestaties bij te houden en pins up-to-date te houden met dagelijkse automatische updates.

Stap 2: Verhoog je organische bereik

Nadat je de catalogus hebt geüpload, kunnen mensen op Pinterest gemakkelijk producten op je website vinden, opslaan en kopen zonder dat je geld aan advertenties hoeft uit te geven.

Stap 3: Promoot je pins

Trek via de Shopify-interface meer mensen aan via advertentiecampagnes om merkbekendheid op te bouwen, aandacht te trekken of conversies te promoten.

Bereik nieuwe mensen!

97% van de meest voorkomende zoekopdrachten op Pinterest bevatten geen specifieke merknaam en bevatten 2-3 woorden. Dit betekent dat mensen de merknaam meestal niet invoeren in zoekopdrachten.

Op Pinterest hebben 450 miljoen consumenten die op zoek zijn naar producten en diensten een gelijke kans om ontdekt te worden door bedrijven van elke omvang.

Deze unieke mentaliteit van Pinterest-gebruikers is een enorm voordeel voor kleine en middelgrote bedrijven, die meer zichtbaarheid kunnen creëren op basis van de relevantie van hun inhoud en de kwaliteit van hun producten.

Conclusie

Shopify in combinatie met Pinterest kan heel interessant zijn voor jouw onderneming. Het is een extra kanaal dat je kan gebruiken om meer zichtbaarheid te creëren en producten te verkopen.

Zit je nu na dit artikel een beetje met de handen in het haar en weet je niet waar te beginnen? Neem dan contact op met ons en wij zullen je verder helpen. Maak HIER een afspraak!

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?